Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μιχαηλίδου: Στο Υπουργικό της 27ης Μαρτίου η τελική απόφαση για τον κατώτατο μισθό – Επηρεάζονται 19 επιδόματα

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου θα κατατεθεί αύριο, Παρασκευή, η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό. «Αύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡT.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας, είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι μικρότεροι εργοδότες εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%,» είπε η κυρία Μιχαηλίδου αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν.

Περαιτέρω, σημείωσε πως ο κατώτατος μισθός είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση ανταγωνιστικού πλαισίου της οικονομίας.

Αναφορικά με την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους συνταξιούχους η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 20% στην πλατφόρμα στις 3 εβδομάδες της λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Πώς Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έγιναν ηγέτες της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου με ειδική αναφορά στην Ελλάδα αναφέρονται με εκτενές αφιέρωμά τους οι New York Times. Η αμερικανική εφημερίδα κάνει σύγκρ...

Φόρτωση άρθρων...