Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει καμία μείωση τιμών στην αγορά

Οικονομία

Σε ελάχιστα προϊόντα παρατηρείται μείωση της τιμής στην αγορά, κάτι που έχει απογοητεύσει τους καταναλωτές, οι οποίοι άκουγαν για μειώσεις, αλλά δεν τις βλέπουν.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν υποχωρήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές στους παραγωγούς επίσης έχουν μειωθεί, αλλά τελικώς, οι πολίτες νιώθουν ότι αγοράζουν τα αγαθά που έχουν ανάγκη, πληρώνοντας "καπέλα".

Από το ψωμί και τον καφέ μέχρι τα είδη οικιακής χρήσης που έχει ανάγκη ένα νοικοκυριό, δεν φαίνεται καμία απολύτως τάση υποχώρησης. Για την ακρίβεια, οι τιμές έχουν κάνει... στάση, πριν ξεκινήσει ένας νέος ανοδικός κύκλος, με αφορμή ενδεχομένως μια διεθνή αναταραχή. Το καλό είναι ότι έχουν υποχωρήσει οι τιμές των καυσίμων, κάτι που βοηθάει στη συγκράτηση του μεταφορικού κόστους, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω επιβαρύνσεις στις τελικές τιμές των προϊόντων.

Πάντως, έχουμε την αίσθηση ότι μέσα στην προεκλογική περίοδο, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για να περάσουν αδικαιολόγητες αυξήσεις στην αγορά. Επειδή, οι μηχανισμοί ελέγχου φαίνεται ότι κινούνται σε εκλογικούς ρυθμούς, τότε να περιμένουμε τα χειρότερα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Εξοικονομώ»: Ποια προγράμματα φέρνουν υψηλότερη επιδότηση και καλύτερους όρους

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Το π...

Φόρτωση άρθρων...