Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ο Πούτιν, ο Χίτλερ, τα μηνύματα Μητσοτάκη και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Σήμερα ο σφαγέας Πούτιν θα... γιορτάσει τη νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί του Χίτλερ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει πλέον τη Ρωσία του Πούτιν, από τη Γερμανία του Χίτλερ!

Δεν ξέρουμε αν ο Πούτιν θα "προφητεύσει" τη... συντέλεια του κόσμου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν αυτή έρθει, ούτε ο ίδιος θα μπορέσει να γλιτώσει! Στο πεδίο των μαχών, οι Ρώσοι θέλουν να πάρουν τα... σκήπτρα από τους Ναζί του Χίτλερ, ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της θηριωδίας και η παγκόσμια κοινότητα, περιμένει να δει πού το πάει, έτσι ώστε στη συνέχεια και η Δύση, να σχεδιάσει προς τα πού θα το φτάσει...

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το μόνο σίγουρο είναι ότι γράφεται μία ακόμη μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα, αλλά και για όσους ζουν ανάμεσα μας και συνεχίζουν να στηρίζουν ή να... σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα εγκλήματα του Πούτιν. 

Η ταύτιση με τον εγκληματία, σημαίνει συνενοχή και φανερώνει την ποιότητα του χαρακτήρα... Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τους θυμίσουμε τις θηριωδίες των Ρώσων στην Ουκρανία και στη συνέχεια, ας κάνουν ένα τεστ... προσομοίωσης, βάζοντας στη θέση της Ρωσίας και του Πούτιν, την Τουρκία και τον Ερντογάν. Αυτό και τίποτα άλλο, γιατί οποιαδήποτε ανάλυση που αφορά τέτοιους ανθρώπους, δεν έχει νόημα...

Νέες κυρώσεις

Χθες, η επτά ισχυροί του πλανήτη (G7) δεσμεύτηκαν ότι θα καταργήσουν σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ενώ οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα για να απαγορεύσουν ή να αποτρέψουν τον εφοδιασμό της Ρωσίας με υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτάται η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Η απόφαση της G7, αναμένεται να επιφέρει σκληρό πλήγμα στην κυριότερη οικονομική αρτηρία του αιμοσταγούς Πούτιν και θα του στερήσει τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα. Για παράδειγμα, έχει μπλοκαριστεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς, ιδίως η Ουγγαρία, θα βρεθεί στο... κενό. Από την άλλη πλευρά, δεν ξέρουμε, ποιες δεσμεύσεις θα λάβει κάθε χώρα από τις 7 οικονομικά πιο ισχυρές του πλανήτη. Άλλοι οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, άλλοι της Γερμανίας, άλλοι της Γαλλίας και της Ιταλίας, άλλες του Καναδά και της Βρετανίας. 

Γνωστό το έργο, καθώς όταν απέναντι στον έναν εχθρό πρέπει να υπάρξει απάντηση από 27-30 χώρες, τότε, χαιρετισμούς στον... Ζελένσκι!

Οι ηγέτες της G7, με βάση το κοινό ανακοινωθέν, απλά συμφώνησαν ότι θα εντείνουν την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και την εκστρατεία τους εναντίον της ρωσικής ελίτ που στηρίζει τον Πούτιν. Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα καύσιμα, καθώς το πετρέλαιο κινείται και πάλι γύρω από την περιοχή των 113 δολαρίων το βαρέλι.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη

Σ΄ ένα χρόνο θα έχουμε εκλογές, το καλοκαίρι βγαίνουμε από τη μεταμνημονιακή εποπτεία και οι επιβαρύνσεις στο ρεύμα θα είναι πιο... λογικές. Αυτά ήταν τα τρία μηνύματα του Μητσοτάκη από το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο διεξήχθη μέσα σε συνθήκες απόλυτης σύμπνοιας και ενθουσιασμού, συγκεντρώνοντας πρωτοφανή συμμετοχή. Και αυτό ήταν λογικό, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα από τον πρωθυπουργό την Πέμπτη το βράδυ και εξειδικεύτηκαν την Παρασκευή πρωί πρωί, από τους συναρμόδιους υπουργούς .

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα θα βάλουν... φρένο στην κυβερνητική φθορά, αλλά τα πάντα θα κριθούν όταν οι πολίτες δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα της επιστροφής και κυρίως όταν από το καλοκαίρι και μέχρι του χρόνου θα δουν πιο... λογικούς λογαριασμούς ρεύματος. Ωστόσο, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, το οποίο, εξακολουθεί να προκαλεί δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη. Πάντως, από τις ομιλίες Μητσοτάκη και Σταϊκούρα, φάνηκε ξεκάθαρα, ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει δραστικά, όταν και όσο χρειαστεί, προκειμένου να φτάσει στις εκλογές του Μαίου 2023, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ίδωμεν...

Το big deal του Τζίγκερ

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δηλώνει πιο εμφατικά την παρουσία του στα εγχώρια επιχειρηματικά δρώμενα, μέσα από την απόκτηση του 30% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, το οποίο κατείχαν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης. Δεν είναι ότι μπαίνει στον κλάδο των Κατασκευών και μάλιστα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, αλλά το κυριότερο είναι ότι εισέρχεται και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσω της εταιρείας ΑΝΕΜΟΣ που είχε εισαχθεί πριν μερικά χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στη συνέχεια απορροφήθηκε από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Δηλαδή, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη ετοιμάζεται να φτιάξει ένα success story στον κατασκευαστικό κλάδο και να διευρύνει τη συμμετοχή του στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στο πλέον... must σκέλος του, τις ΑΠΕ. 

Όλες οι επιχειρηματικές κινήσεις που γίνονται, προϊδεάζουν για τα μελλούμενα με φόντο την αλλαγή των παραμέτρων της γεωπολιτικής και ενεργειακής σκακιέρας, ως αποτέλεσμα της εισβολής του Πούτιν, στην Ουκρανία. Επιπλέον, οι επιχειρηματικές κινήσεις δείχνουν και το πώς αντιλαμβάνεται ο επιχειρηματικός κόσμος τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις...

ΠΗΓΗ: moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει από φέτος στις φορολογικές δηλώσεις - Οι 10 νέοι κωδικοί SOS για τους επαγγελματίες

Από μέρα σε μέρα (αν όχι από ώρα σε ώρα) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για περίπου 9 εκατομμύρια υπόχρεους, αν και οι περισσότε...

Εξαήμερη εργασία: Σε ποιους κλάδους θα εφαρμοσθεί από τον Ιούλιο – Πού απαγορεύεται

Από την 1η Ιουλίου 2024, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομι...

Φόρτωση άρθρων...