Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ο προβληματισμός στη Δύση, η αναβλητικότητα του Eurogroup και το ...χατίρι του Σταϊκούρα στον Τσίπρα

Οικονομία

Η Δύση είναι εξαιρετικά προβληματισμένη με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και υπάρχουν ακόμη και σενάρια εμπλοκής, καθώς δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη γενοκτονία που επιχειρούν οι Ρώσοι του Πούτιν, εις βάρος των Ουκρανών.

Η Δύση αν αισθανθεί ότι δεν μπορεί να είναι θεατής στις φρικαλεότητες του Πούτιν, τότε θα πρέπει να ετοιμαστεί για πιο δραστικά μέτρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να περάσουμε σε μια επόμενη φάση της κρίσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον δυτικό κόσμο και τις αγορές. Χθες τα χρηματιστήρια πήραν μια ανάσα, αλλά οι κινήσεις που γίνονται από τους επενδυτές αυτήν την περίοδο, είναι πολύ περιορισμένες, καθώς σε τέτοιες εποχές "Βασιλιάς είναι το ρευστό". 

Το πετρέλαιο "τσίμπησε" και πάλι, κινούμενο στα 107 δολάρια το βαρέλι, ενώ στον χρυσό βλέπουμε μια συσσώρευση γύρω από την περιοχή των 1.930 δολαρίων ανά ουγκιά, μετά τη διορθωτική κίνηση που ξεκίνησε από την υψηλή τιμή των 2.030 δολαρίων. Από τις κινήσεις στο ταμπλό και στα εμπορεύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία ότι σταδιακά θα εκτονωθεί ο σκληρός πυρήνας της ρωσοουκρανικής κρίσης. 

Ωστόσο, τα πάντα είναι στον αέρα. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Ο εισβολέας Πούτιν μετράει μεγάλες απώλειες και προσπαθεί να προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο στη Δύση. Είναι όμως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να γυρίσουν όλα αυτά μπούμερανγκ, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι και η Δύση δεν θα πονέσει...

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...