Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Oι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους

Πλέον οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να εργαστούν δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8».

Όπως είπε ο Βασίλης Σπανάκης, όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση το 2019, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι είχαν παρακράτηση της τάξεως του 60% της σύνταξής τους, τώρα αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 30%.

«Όμως, οι συνθήκες μας επιτρέπουν αυτό να μηδενιστεί» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και διευκρίνισε ότι αυτή η εξέλιξη έχει δύο πλεονεκτήματα: Πρώτον, κάποιοι, των οποίων η εργασία τους είναι αδήλωτη, θα δηλώσουν αυτά τα εισοδήματα και θα έχουν την ασφάλισή τους, ώστε, στο μέλλον, να προσαυξηθεί η σύνταξή τους. Δεύτερον, οι συνταξιούχοι που θέλουν να εργαστούν και να μεταδώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα μπορούν να το πράττουν.

Ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Βασίλης Σπανάκης απάντησε τα εξής: «Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν φέρνει καμία φορολογική επιβάρυνση. Μέχρι σήμερα, έχουμε δει βελτιώσεις και, αυτήν τη στιγμή, έχει γίνει μία σοβαρή αλλαγή. Αυτό που ορίζει το νομοσχέδιο είναι ότι θα μπορεί εκείνος που πιστεύει ότι έχει υποστεί ζημιά αντικειμενικά να ζητήσει έλεγχο. Δεν αμφισβητείται η ζημιά. Εάν κάποιος έχει ζημιά, μπορεί να ζητήσει έλεγχο και να το αποδείξει στη διαδικασία του ελέγχου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί εμείς βλέπουμε καλόπιστα τον φορολογούμενο.

Το DNA της φορολογικής μας πολιτικής είναι η μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων και βαδίζουμε σταθερά σε μία πολιτική ξεκάθαρη υπέρ των πολιτών. 

Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Η ανεργία, για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, πέφτει στο 9,6%, υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας, ενώ γίνεται προσπάθεια να συνταιριάξουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. 
Μαζί με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, μέσα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ώστε να προσαρμόσουμε τα προγράμματά μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Οι τράπεζες να διατηρήσουν και φέτος τις χαμηλότερες χρεώσεις για τα στεγαστικά

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τις τράπεζες να διατηρήσουν και φέτος τα χαμηλάεπιτόκια των στεγαστικών δανείων, μιλώντας σήμερα το πρωί ...

Φόρτωση άρθρων...