Κυριακή
28 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Οι «πρωταθλήτριες» στον κατάλογο των εταιρειών-μεγαλοφειλετών του Δημοσίου (λίστα)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νωρίς το απόγευμα οι λίστες με τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου. Εταιρείες που έχουν κλείσει χρόνια και είναι υπό εκκαθάριση, αλλά μεγάλα ονόματα του κλάδου τους, περιλαμβάνονται στη λίστα των νομικών προσώπων με τις μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο ή και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα συνολικά ποσά των οφειλών για τα νομικά πρόσωπα όπως και τα φυσικά πρόσωπα ανέρχονται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια, είναι όμως αμφίβολο πότε και αν θα μπορεί να εισπραχθεί κάποιο μέρος τους.

Πρώτη στη λίστα του υπουργείου είναι η «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» με συνολικές οφειλές που ξεπερνούν τα 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 13.225.296.716,06 ευρώ), από τα οποία 5,5 δισ. είναι η βασική οφειλή προς ΔΟΥ και ελεγκτικά κέντρα και άλλα 7,7 δισεκατομμύρια είναι τα συνεισπραττόμενα του Δημοσίου.

Στη δεύτερη θέση είναι η «Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες ΑΕ» με χρέη προς το Δημόσιο 2,281 δισεκατομμύρια και 1,834 δισ. προς τον e-ΕΦΚΑ. Ψηλά είναι και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές με οφειλές 512 εκατομμύρια ευρώ προ Δημόσιο και άλλα 15 εκατ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από τις περιπτώσεις εταιρειών που ξεχωρίζουν:

Η Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε., που διαχειριζόταν το προ πολλού κλειστό κανάλι Alter, η οποία χρωστά 531 εκατ. στο Δημόσιο και 39 εκατ. στον ΕΦΚΑ,

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με 387 εκατ. και 3,6 εκατ. σε Δημόσιο και ταμεία αντίστοιχα.

Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος με περίπου 350 και 27 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Η εταιρεία ενδυμάτων Sprider με 313 και 11 εκατ. αντίστοιχα, την ασφαλιστική Εγνατία με 336 και 3 εκατ., αλλά χαμηλότερα και την Ασπίς Πρόνοια, επίσης υπάρχουν στον κατάλογο.

Ακόμα στη λίστα είναι η υπό εκκαθάριση παλαιά Τράπεζα Κρήτης με 163 εκατ. ευρώ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνος με 37 εκατομμύρια προς το Δημόσιο και 67 εκατ. προς τα ταμεία, όπως και η Καπνοβιομηχανία «Κεράνης» με 78 και 12 εκατ. Αντίστοιχα.

Στη λίστα είναι και η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά με οφειλές 31,8 εκατομμύρια προς το Δημόσιο και 3,8 εκατ. προς τα ταμεία.

Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμη οφειλέτες όπως η ΕΛΒΟ, αλλά και εκατοντάδες εταιρείες μεταφορών, πετρελαιοειδών, όπως και εταιρείες μέσων ενημέρωσης που έχουν κλείσει, διαφημιστικές και άλλες.

Πατήστε εδώ και δείτε τα φυσικά πρόσωπα 

Πατήστε εδώ και δείτε τα νομικά πρόσωπα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: «Μάχη» για την τιμή του οβελία – Tσιμπημένη η τιμή λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν έχει ακόμα «ζεσταθεί» η κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία με τις παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι να είναι περιορισμένες. Η τάση είναι Πάσχα στο χωριό και η οικονομική λύση,...

Φόρτωση άρθρων...