Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούχοι θα πληρωθούν στις 20 Δεκεμβρίου

Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ ο μήνας Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος μαζί με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στη μισή δόση του επιδόματος παιδιού.

Ειδικότερα όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού λαμβάνουν τα επιδόματα παιδιού κάθε δίμηνο θα λάβουν στις 20 Δεκεμβρίου το ποσό που αντιστοιχεί στον Νοέμβριο και στον Δεκέμβριο συν τη μισή δόση του επιδόματος.

Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση για το έτος 2022, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ. Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Για παράδειγμα κάποιος με ένα παιδί που λαμβάνει επίδομα παιδιού το δίμηνο 140 ευρώ θα λάβει Νοέμβριο και Δεκέμβριο 140 ευρώ συν τη μισή δόση του μήνα αλλά 35 ευρώ.

Παράλληλα όσοι δεν έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21 του 2022 θα μπορούν να κάνουν αίτηση μετά τις 20 Δεκεμβρίου που θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα πληρωθούν 31 Ιανουαρίου 2023.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

Φόρτωση άρθρων...