Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Περιορισμένη η ανταπόκριση για τη ρύθμιση δανείων

Οικονομία

Το υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει ότι τον Ιούνιο σημειώθηκε νέο ρεκόρ ρύθμισης οφειλών, ωστόσο, αν στους 100 ανταποκρίνονται οι 5, δεν το λες και... επιτυχία!

Οι λιγότερες ρυθμίσεις δανείων γίνονται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι περισσότερες αφορούν ρύθμιση κατόπιν συμφωνίας των δύο μερών.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών, καθώς πάντα στις προεκλογικές περιόδους, παρατηρείται χαλάρωση ή καλλιεργούνται προσδοκίες για ακόμη πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις μετεκλογικά.

Ταυτόχρονα, η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φέρει νέα ρύθμιση πέραν των 72 δόσεων, "σφίγγει τα λουριά" στους οφειλέτες, καθώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν αφήσουν τις εκκρεμότητες τους... μετέωρες, τότε το επόμενο στάδιο θα είναι ο... πλειστηριασμός!

Η ακρίβεια επιταχύνει την πορεία προς τον γκρεμό για χιλιάδες νοικοκυριά, οπότε ο χειμώνας αναμένεται να είναι πολύ βαρύς. Και μη χειρότερα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...