Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Πλαφόν στην τιμή καυσόξυλων και πέλλετ: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Τροπολογία για επιβολή πλαφόν στο κέρδος από καυσόξυλα, πέλλετ και άλλα στερεά καύσιμα τα οποία προορίζονται για τη θέρμανση εσωτερικών χώρων κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι το περιθώριο μικτού κέρδους δεν θα υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους πριν την 1η Νοεμβρίου 2021.

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν εντός προθεσμίας δυο ημερών προθεσμίας δήλωση με τα στοιχεία αποθεμάτων σε:

α) καυσόξυλα παντός είδους,
β) πέλλετ
γ) μπρικέτες,
δ) προσάναμμα
ε) δαδί

Για τους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως και 1 εκατομμύριο ευρώ. Σημειώνεται πως αρχικά το πλαφόν ισχύει έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η Ελλάδα και έξι ακόμα πιέζουν για πλαφόν στο φυσικό αέριο - Η πρόταση της Κομισιόν είναι ανεπαρκής

Να τεθεί ένα περισσότερο αποτελεσματικό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου ζητούν η Ελλάδα και άλλες έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έγγραφό τους εν όψει της συνόδου των υπουρ...

Φόρτωση άρθρων...