Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πληθωρισμός: Νέα επιβράδυνση στο 2,8% τον Μάιο

Οικονομία

Στο 2,8% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Υπενθυμίζεται πως για τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός είχε αποκλιμακωθεί στο 3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και στο 4,1%, σύμφωνα με τη Eurostat.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του μηνός Μαΐου 2023 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2022 προέκυψε αύξηση 2,8% έναντι αύξησης 11,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Μάιο 2023, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2023 παρουσίασε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Οι τιμές ενέργειας έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς, ενώ σημαντικές ανατιμήσεις σημειώθηκαν και σε μία σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

POS: Υποχρεωτικό σε λαϊκές, περίπτερα, ταξί – Πρόστιμα 1.500 ευρώ από την 1η Απριλίου

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, καθώς λήγει η διορία για την ενεργοποίηση των POS στους τελευταίους 35 κλάδους της οικονομίας που δεν ήταν υποχρεωμένοι μέχρι τώρα να διαθέτουν τερμ...

Φόρτωση άρθρων...