Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Ποια είναι η ακτινογραφία του φετινού ΕΝΦΙΑ

Φόρο ύψους 2,58 δισ. ευρώ θα πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Οικονομία
Tags: ΕΝΦΙΑ

Φόρο ύψους 2,58 δισ. ευρώ θα πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, 7,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν φόρο ύψους 2,093 δισ. ευρώ, ενώ οι 68.542 επιχειρήσεις θα πληρώσουν 494 εκατ. ευρώ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, 1.272.745 φυσικά πρόσωπα θα έχουν έκπτωση 50% του φόρου. Ο αριθμός των φορολογούμενων είναι κατά περίπου 20% αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που οφείλεται στη μείωση των εισοδημάτων που είχαν πολλοί φορολογούμενοι το προηγούμενο έτος, συνεπεία της πανδημικής κρίσης. Επίσης, 62.326 φορολογούμενοι απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχαηλίδου: Πληρωμές αναδρομικών άμεσα μόνο για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει δικαστικά

«Οποιαδήποτε απόφαση των δικαστηρίων εμείς τη σεβόμαστε». «Για τους ανθρώπους που δεν έχουν προσφύγει, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε η υπουργός Εργασίας.

«Ζαλίζουν» οι ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο - Εκτοξεύθηκε κατά 63,7% σε έναν χρόνο η τιμή του

Αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου κατά 63,7% μέσα σε ένα χρόνο κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο, καθιστώντας τον «υγρό χρυσό» πρωταθλητή των ανατιμήσεων στη χώρα μας.Πόσο κοστίζει ...

Φόρτωση άρθρων...