Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Νέο «χτύπημα» στην Τρίτη Ηλικία: Πονοκέφαλος για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας - Τι προβλέπεται

Οικονομία

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας αλλά και για το κυβερνητικό επιτελείο αποτελεί το θέμα της περικοπής των συντάξεων χηρείας, μετά την έλευση τριετίας από τον θάνατο του αρχικού δικαιούχου, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ο νόμος που προβλέπει την περικοπή έχει ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Εφαρμόστηκε από τις αρχές του 2020 για τους δικαιούχους σύνταξης θανάτου από το Δημόσιο και τον ΟΓΑ, έμειναν όμως εκτός οι συντάξεις χηρείας του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δικαιούχοι που εξακολουθούν να λαμβάνουν σύνταξη χηρείας ίση με το 70% της σύνταξης του θανόντος, παρά την παρέλευση της τριετίας, είναι χιλιάδες. Σύμφωνα με την Καθημερινή, μια πιθανή περικοπή στο ποσό της σύνταξης χηρείας κατά 50%, ώστε από το 70% να πέσει στο 35% της σύνταξης του θανόντος, θα προκαλέσει μεγάλη ανατροπή.

Να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία που περικόπτει στο μισό τις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος και για δικαιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ζητά από την κυβέρνηση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Το 80% της ακρίβειας είναι εισαγόμενο, το 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού

«Πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκτίμησε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι κατά 80% εισαγόμενο ...

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ρυθμίστηκαν δάνεια ύψους 6,33 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου

Στα 6,33 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Μαΐου. Πρόκειται για συνολικά 17.893 επιτυχείς ρυθμίσει...

Φόρτωση άρθρων...