Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Πώς διαγράφεται το μέλλον της οικονομίας μετά τις Εκλογές

Στην οικονομία εστιάζουν τα προγράμματα των κομμάτων με τις δεύτερες Εκλογές της 25ης Ιουνίου να πλησιάζουν. Στο ενδεχόμενο να ανακτήσει η χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από το προβλεπόμενο αναφέρθηκε στο MEGA ο καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, τονίζοντας πως το κράτος και οι τράπεζες θα ωφεληθούν με το μικρό κόστος δανεισμού, ενώ εκτίμησε πως θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δικηγόρου Ορέστη Ομράν, η επενδυτική βαθμίδα θα καθυστερήσει και αναμένεται γύρω στο τέλος του 2023, ενώ τόνισε πως οι δαπάνες και τα κοινωνικά επιδόματα στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να ελέγχονται.

«Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ της. Όσο περισσότερο ξοδεύουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό τόσο μεγαλώνει και η αναλογία του χρέους. Χρειάζεται συντήρηση των βασικών οικονομικών μεγεθών. Μετά τις εκλογές, όσο σχηματίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός, θα πρέπει να δούμε πως αυτά τα κοινωνικά επιδόματα μπορούν να μετουσιωθούν χωρίς να έχουμε μεγάλες δημοσιονομικές συνέπειες», είπε.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας εκτίμησε πως μέσα στο επόμενο έτος δεν θα υπάρχει η συντριπτική πλειονότητα των επιδομάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα θα πρέπει να μη βασίζεται στα επιδόματα, αλλά σε επενδύσεις και εξαγωγές, ενώ για τη μείωση των τιμών πρότεινε την εξέταση των επιμέρους αγορών από την κυβέρνηση ώστε να διαπιστωθούν που υπάρχουν προβλήματα και να δοθούν λύσεις με στόχο την ανακούφιση των πολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Τα προϊόντα που περιλαμβάνει - Σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου

Σε ισχύ τίθεται από την άλλη εβδομάδα το «Καλάθι του Χριστουγέννων», καθώς υπεγράφη Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με την Υπ...

Φόρτωση άρθρων...