Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Πώς θα αποσύρετε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές - Αυτό είναι το σχέδιο για τις επιδοτήσεις (Βίντεο)

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκει να βοηθήσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Oι επιδοτήσεις προβλέπεται να χορηγηθούν με κριτήρια ιεράρχησης.

Οικονομία

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκει να βοηθήσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι επιδοτήσεις προβλέπεται να χορηγηθούν με κριτήρια ιεράρχησης, κλιμακούμενη επιδότηση, ενώ είναι πιθανόν να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα αφορά σε νοικοκυριά, ενώ θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα για τους επαγγελματίες.

Δικαιούχοι του προγράμματος προβλέπεται να είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική κατάστασή τους.

 

Παράλληλα το πρόγραμμα θα συνδεθεί με την απόσυρση παλαιών συσκευών. Μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση, συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

Πρόκειται για τις πιο ενεργοβόρες συσκευές που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, η αντικατάσταση των οποίων με σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές αναμένεται να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και κατ᾽ επέκταση στο λογαριασμό ρεύματος των νοικοκυριών.

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, και η επιδότηση θα φτάνει μέχρι και το 50%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Τα επιπλέον φορολογικά έσοδα 1,75 δισ. ευρώ, έφεραν μικρότερο έλλειμμα κατά 1,6 δισ. ευρώ στο α΄ τετράμηνο

Η εντυπωσιακή υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων κατά 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κατά 1,6 δισ. ευρώ χα...

Ψηφιακή κάρτα Εργασίας: Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή - Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους

Από 1η Ιουλίου ξεκινά η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 24 Μαΐου. ...

Κ. Χατζηδάκης: Αυξάνονται οι συντάξεις από το 2023 - Τέλος με τις εκκρεμείς μέσα στο καλοκαίρι

Η στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων, η εξάλειψη του «στοκ» των εκκρεμών συντάξεων, η βελτίωση της εξυπηρέτησης ων ασφαλισμένων και οι μεταρρυθμίσεις στις επικουρικές συντάξε...