Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΔΥΠΑ: Πώς θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Οικονομία

Ολοκληρώθηκε  τα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου η Α΄ φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά» που υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και προβλέπει την χορήγηση επιδόματος κατάρτισης, ύψους 400 ευρώ, σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ, περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή της, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης. Συνολικά δηλαδή το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Όσοι εργαζόμενοι έκαναν την αίτηση τους μέχρι την ημερομηνία υποβολής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων της Α' φάσης και θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα να επιλέξουν συγκεκριμένο προγράμματα κατάρτισης. Συγκεκριμένα όσοι προλάβουν να ενταχθούν στο Μητρώο της Α' φάσης θα ξεκινήσουν άμεσα την επιλογή φορέα κατάρτισης (ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ GOLEARN).

Χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, άνοιξε η Β΄ φάση συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

-Είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών

-Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει μια αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσει ένα μόνο πρόγραμμα κατάρτισης.

Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGenerationEU.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Η αλλαγή στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους, αλλά και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Πλη...

Φόρτωση άρθρων...