Σαββάτο
25 Μαρτίου 2023

Power Pass: Τα λάθη που πρέπει να προσέξετε - Πότε λήγει η προθεσμία

Η επιδότηση ρεύματος  Power Pass, στο gov.gr θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ μέχρι τις 5 Ιουλίου.

 

Οι αιτούντες  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την υποβολή της δήλωσης, τόσο όσο αφορά στον αριθμό της παροχής και τη διεύθυνση όσο και κατά την πληκτρολόγηση του iban. 

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφενός για να προλάβουν τις ημερομηνίες και αφετέρου να συμπληρώσουν με προσοχή τις αιτήσεις, ίσως και τη βοήθεια του λογιστή τους, έτσι ώστε να μην προκύψουν λάθη και χάσουν την επιδότηση που προβλέπεται για το επίδομα ρεύματος.

 

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι στην αίτηση

  • Η επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία. 
  • Οι φοιτητές θα  λάβουν το επίδομα, εφόσον δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν.
  • Όσοι άλλαξαν σπίτι μετά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων πέρσι, τότε όταν κάνουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία για την νέα πρώτη κατοικία τους.
  • Εκείνοι που δεν έχουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομά τους θα πρέπει να ξέρουν ότι για να δοθεί η αποζημίωση θα πρέπει να πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από το Ε1.

 

Η πλατφόρμα για το Power Pass  δέχεται αιτήσεις από όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την υποβολή της αίτησης.

Διευκρινίζεται ότι δεν θα πάρουν επίδομα, όσοι έχουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.)
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Στο πρότυπο του «καλαθιού του Άη Βασίλη» και το «καλάθι του Νονού»

Στο πρότυπο του «καλαθιού του Άη Βασίλη» είναι και το «καλάθι του Νονού» για το Πάσχα, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας που έχει κα...

Φόρτωση άρθρων...