Τρίτη
24 Μαΐου 2022

Πράκτορες ΟΠΑΠ προς Υπουργούς Ανάπτυξης και Επικρατείας: «Άμεση άρση του εξαιρετικά άδικου μέτρου σε βάρος των καταστημάτων μας»

Οικονομία

Την άμεση άρση του μέτρου που επιβάλλει στα καταστήματα ΟΠΑΠ να λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ,  με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον  Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκερτσο.

Η επιστολή της ΠΟΕΠΠΠ:

Αθήνα,  27 Ιανουαρίου 2022

 κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κ. Άκη Σκερτσο, Υπουργό Επικρατείας

κ. Νικόλαο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κ. Σωτήριο Αναγνωστόπουλο, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Στην ΠΟΕΠΠΠ, πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις περί χαλάρωσης κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για διάφορους κλάδους της αγοράς.  Στην πλειοψηφία του Τύπου, μάλιστα, τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα και σενάρια για ηπιότερα μέτρα είναι υπό αξιολόγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα επικρατήσει η λογική και θα διορθωθεί η αδικία που εδώ και εβδομάδες υφίστανται τα καταστήματα του δικτύου της ΟΠΑΠ, τα οποία αποτελούν τη μοναδική οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβάλλεται να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορεί να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε επικοινωνήσει με κυβερνητικά κλιμάκια αμέτρητες φορές – ήδη πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων – κι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις για την άρση αυτού του αδικαιολόγητου μέτρου, αλλά καμία κίνηση δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα.

Η άμεση άρση αυτού του εξαιρετικά άδικου μέτρου, το οποίο οδηγεί σε σημαντικότατη μείωση των εσόδων των καταστημάτων μας, είναι επιτακτική.

Ελπίζουμε ότι το κατά κοινή ομολογία λογικό αίτημα μας θα ικανοποιηθεί και επιτέλους θα δοθεί μια λύση για τα 4.000 πρακτορεία της ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, που έχουν φτάσει στα όρια τους.

 

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Γενικός Γραμματέας                                                                  Ο Πρόεδρος

Κων/νος Μπουλογεώργος                                                            Γεώργιος Πουλημάς

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό – Κατοχυρώνονται εργαζόμενοι σε καφετέριες, μπαρ και κλαμπ (Video)

Για τις αλλαγές σε συμβάσεις εργασίας ορισμένων κλάδων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν «στον αέρα» μίλησε ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς. «Η αλλαγή αφορά σε 400.000...

Στη ...σκιά της ευλογιάς των πιθήκων και της ενεργειακής κρίσης η συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin

Τείνουμε να ξεχάσουμε τον κορωνοϊό και τώρα αρχίζουμε να ανησυχούμε για την ευλογιά των πιθήκων. Εντάξει, δεν πρόκειται για μια μολυσματική νόσο σαν τον κορωνοϊό, ωστόσο, έρχεται ν...