Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Ράλι στις τιμές πετρελαίου - Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια

Οικονομία

Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της τον Μάρτιο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ως απάντηση στο πλαφόν της Δύσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου εκτινάχθηκαν μετά τη δημοσίευση της είδησης, με το Μπρεντ να ενισχύεται 2,3 δολάρια, στα 86,80 ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 2,1 δολάρια, στα 80,16 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μείωση της παραγωγής, η οποία ισοδυναμεί με περίπου 5% της παραγωγής Ιανουαρίου, έχει υπονοηθεί επανειλημμένα από το Κρεμλίνο από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η G-7 άρχισαν να συζητούν για το πλαφόν στις ρωσικές εξαγωγές.

Η μείωση κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα της παραγωγής της Ρωσίας, που αντιστοιχεί στο 0,5% της παγκόσμιας προσφοράς, θα βοηθήσει στην «αποκατάσταση των σχέσεων στην αγορά», ανέφερε επίσης ο Νόβακ, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι ο μηχανισμός ανώτατων τιμών για την πώληση ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου παρεμβαίνει στις σχέσεις της αγοράς», πρόσθεσε. «Συνεχίζει την καταστροφική ενεργειακή πολιτική των χωρών της Δύσης».

Η κίνηση απειλεί μια νέα αναταραχή σε μια αγορά πετρελαίου, η οποία, κατά τα άλλα, έχει πάρει τον βηματισμό της όσον αφορά τις απαγορεύσεις της ΕΕ στις περισσότερες θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο «χτύπημα» στην Τρίτη Ηλικία: Πονοκέφαλος για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας - Τι προβλέπεται

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας αλλά και για το κυβερνητικό επιτελείο αποτελεί το θέμα της περικοπής των συντάξεων χηρείας, μετά την έλευση τριετίας από τον θάνατο του αρχικο...

Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους, έπειτα από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Λιγότεροι από ό,τι πέρυσι ήταν οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δώρου Πάσχα. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας τα καταγγε...

Φόρτωση άρθρων...