Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ράλι στις τιμές πετρελαίου - Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια

Οικονομία

Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της τον Μάρτιο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ως απάντηση στο πλαφόν της Δύσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου εκτινάχθηκαν μετά τη δημοσίευση της είδησης, με το Μπρεντ να ενισχύεται 2,3 δολάρια, στα 86,80 ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 2,1 δολάρια, στα 80,16 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μείωση της παραγωγής, η οποία ισοδυναμεί με περίπου 5% της παραγωγής Ιανουαρίου, έχει υπονοηθεί επανειλημμένα από το Κρεμλίνο από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η G-7 άρχισαν να συζητούν για το πλαφόν στις ρωσικές εξαγωγές.

Η μείωση κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα της παραγωγής της Ρωσίας, που αντιστοιχεί στο 0,5% της παγκόσμιας προσφοράς, θα βοηθήσει στην «αποκατάσταση των σχέσεων στην αγορά», ανέφερε επίσης ο Νόβακ, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι ο μηχανισμός ανώτατων τιμών για την πώληση ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου παρεμβαίνει στις σχέσεις της αγοράς», πρόσθεσε. «Συνεχίζει την καταστροφική ενεργειακή πολιτική των χωρών της Δύσης».

Η κίνηση απειλεί μια νέα αναταραχή σε μια αγορά πετρελαίου, η οποία, κατά τα άλλα, έχει πάρει τον βηματισμό της όσον αφορά τις απαγορεύσεις της ΕΕ στις περισσότερες θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασχαλινό τραπέζι: Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια, που πλήττει τα νοικοκυριά, φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν ένα Πάσχα πιο ακριβό από π...

Άμεσα η μείωση των τραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές με POS - Ποιοι και πόσο ωφελούνται

Εκατομμύρια συναλλαγές που γίνονται καθημερινά σε περίπτερα βενζινάδικα, ταξί, λαϊκές και μικρά μαγαζιά εστίασης και εμπορίου θα ωφεληθούν από τη μείωση, στο μισό, των τραπεζικών π...

Δώρο Πάσχα: Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες – Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής

Αντίστροφα μετρά η προθεσμία για την καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους από τους εργοδότες. Tο Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζόμενους στο...

Φόρτωση άρθρων...