Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Ράλι στις τιμές πετρελαίου - Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια

Οικονομία

Η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της τον Μάρτιο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ως απάντηση στο πλαφόν της Δύσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου εκτινάχθηκαν μετά τη δημοσίευση της είδησης, με το Μπρεντ να ενισχύεται 2,3 δολάρια, στα 86,80 ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 2,1 δολάρια, στα 80,16 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μείωση της παραγωγής, η οποία ισοδυναμεί με περίπου 5% της παραγωγής Ιανουαρίου, έχει υπονοηθεί επανειλημμένα από το Κρεμλίνο από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η G-7 άρχισαν να συζητούν για το πλαφόν στις ρωσικές εξαγωγές.

Η μείωση κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα της παραγωγής της Ρωσίας, που αντιστοιχεί στο 0,5% της παγκόσμιας προσφοράς, θα βοηθήσει στην «αποκατάσταση των σχέσεων στην αγορά», ανέφερε επίσης ο Νόβακ, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι ο μηχανισμός ανώτατων τιμών για την πώληση ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου παρεμβαίνει στις σχέσεις της αγοράς», πρόσθεσε. «Συνεχίζει την καταστροφική ενεργειακή πολιτική των χωρών της Δύσης».

Η κίνηση απειλεί μια νέα αναταραχή σε μια αγορά πετρελαίου, η οποία, κατά τα άλλα, έχει πάρει τον βηματισμό της όσον αφορά τις απαγορεύσεις της ΕΕ στις περισσότερες θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και ισχυρή ανάπτυξη με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Η αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan αναφέρει πως αν το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών στην Ελλάδα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου και η ΝΔ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνησ...

Φόρτωση άρθρων...