Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Ρύθμιση σε 72 δόσεις: Ποια οφειλές μπορούν να ενταχθούν κατ’ εξαίρεση

Οικονομία

Χρέη που έχουν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων.

Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ρυθμίζονται και ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμα, προβλέπεται ότι επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, για τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή οντότητες, στα οποία επιβλήθηκε, για το μνημονευόμενο χρονικό διάστημα, το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, να εντάσσουν στην ευνοϊκότερη ρύθμιση του άρθρου 289 του ν. 4738/2020, οφειλές που έχουν υπαχθεί, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, στην πάγια ρύθμιση οφειλών του ν. 4152/2013, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Οι προαναφερθέντες ευνοϊκότεροι όροι συνίστανται στην αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων σε έως 72 από 48 βάσει της πάγιας ρύθμισης, στη μη επιβάρυνση με τόκο βασικών οφειλών που ρυθμίζονται σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις, στην επιβάρυνση των οφειλών με χαμηλότερο τόκο καθώς και χαμηλότερη μηνιαία προσαύξηση λόγω καθυστέρησης καταβολής της δόσης.

Ορίζεται για την παραπάνω ρύθμιση, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής της δόσης Οκτωβρίου, η 15η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...