Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σανίδα σωτηρίας περιμένουν στη φετινή τουριστική κίνηση

Οικονομία

Χιλιάδες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ενώ πολλές ελπίδες εναποτίθενται στα πολύ θετικά μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των κρατήσεων την προσεχή τουριστική σεζόν. 

Οι επαγγελματίες του τουρισμού αναμένουν ότι φέτος θα σπάσουμε το ιστορικό ρεκόρ των εσόδων του 2019 και αυτές θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ, έναντι του προηγούμενου των 18 δισ. ευρώ. 

Η περυσινή χρονιά έκλεισε με τουριστικές εισπράξεις περίπου 17,5 δισ. ευρώ, αλλά και με 3,5 εκατομμύρια λιγότερους επισκέπτες. 

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι να γεμίσουν η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και μερικά ακόμη νησιά ή οι περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που αποτελούν κλασικούς προορισμούς. Το θέμα είναι να διαχυθεί το όφελος στο σύνολο της επικράτειας και να ωφεληθούν άμεσα και έμμεσα όλοι. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε λήγει η παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ΦΠΑ, τέλη και βεβαιωμένες οφειλές

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Οι φορολογούμενοι πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τι...

Φόρτωση άρθρων...