Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Σε αδιέξοδο λόγω οφειλών οι περισσότεροι πολίτες

Οικονομία

Μην ξεγελιέστε από τον κόσμο που πήγε για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς στην επαρχία ή... ξεσάλωσε στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ! Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στην ελληνική κοινωνία και είναι δεδομένο ότι το "μαύρο" χρήμα τροφοδοτεί την κατανάλωση. 

Όμως, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τα νούμερα ζαλίζουν. Πάνω από 4.000.000 ΑΦΜ βρίσκονται υπό δέσμευση, ενώ πάνω από 2.000.000 οφειλέτες απειλούνται άμεσα με άδειασμα των τραπεζικών τους λογαριασμών λόγω οφειλών στην Εφορία. Τα χρέη προς την Εφορία ανέρχονται σε 106 δισεκατομμύρια ευρώ και αυξάνονται συνεχώς. Και δεν είναι μόνο η Εφορία. 

Σχεδόν 2.300.000 μητρώα είναι... λερωμένα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς τα χρέη πλησιάζουν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαρκή επιδείνωση παρουσιάζουν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς η ακρίβεια ροκανίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. 

Το... success story που διαφημίζει η Κυβέρνηση αφορά ελάχιστους και όχι τους πολλούς, οι οποίοι στενάζουν υπό το βάρος των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες. Και τα μηνύματα, μόνο ευχάριστα δεν είναι...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μειώνονται σταδιακά τα όρια απόκλισης στις δηλώσεις ΦΠΑ και καταργούνται πλήρως από 01.01.2025

Σε σταδιακή μείωση και τελικό μηδενισμό των ορίων ανεκτών αποκλίσεων δήλωσης φόρου σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA προχωρά το...

Φόρτωση άρθρων...