Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Σε ελεύθερη πτώση οι δείκτες των χρηματιστηρίων - Γκρεμίζονται μετοχές, ομόλογα και κρυπτονομίσματα

Ο εκρηκτικός συνδυασμός της ανόδου των επιτοκίων, της αύξησης του πληθωρισμού και ο φόβος της ύφεσης οδηγεί σε καθημερινά sell off τις διεθνείς αγορές, ενώ ειδικά για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίζει αρνητικό ρόλο και η εντεινόμενη αίσθηση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Νέες βαριές απώλειες γνωρίζει η Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει άλλες 550 μονάδες (στις 20.30 ώρα Ελλάδας), ενώ ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ «συντρίβεται», με απώλειες 3,3%, χάνοντας πάνω από 400 μονάδες και ο S&P καταγράφει απώλειες 2,7%. Νέες σημαντικές απώλειες εμφανίζει και η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να εμφανίζει πτώση 6,63%, στα 31.650 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο ιαπωνικός Nikkei εμφανίζει προσυνεδριακά πτώση 2,7%, με απώλεια 745 μονάδων, ενώ ακόμα και ο χρυσός, παρότι θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους κρίσεων, χάνει 1,5% και τιμάται 1855 δολάρια ανά ουγγιά.

Είχαν προηγηθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως της Φραγκφούρτης, που «έγραψε» απώλειες 2,15% , ενώ το γαλλικό χρηματιστήριο έχασε 2,75%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει απώλειες 13,59% το τελευταίο εξάμηνο.

Το ελληνικό χρηματιστήριο είχε σήμερα Δευτέρα την έκτη συνεχόμενη καθοδική συνεδρίασή του, πέφτοντας και από τις 860 μονάδες, στις 859,18, με ημερήσιες απώλειες 0,87%.

Κάτω πετρέλαιο και αέριο

Μεγάλη ποσοστιαία πτώση των τιμών καταγράφεται για πετρέλαιο και φυσικό αέριο , ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά: το Brent χάνει 6% , παραμένοντας ωστόσο στο επίπεδο των 105 δολαρίων ανά βαρέλι και το αέριο κατέγραψε απώλειες 7,7% , χωρίς πάντως να πέσει από τα 93,9 δολάρια ανά MWh. O κυριότερος λόγος της σχετικής μείωσης των τιμών είναι ο φόβος της ύφεσης, σε ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων και ακόμα πιο υψηλού πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εurogroup: Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα η ιστορική απόφαση για ελάφρυνση χρέους 6 δισ. ευρώ

Μετά από 3 Μνημόνια…. και μισό (με μισούς ελέγχους και δόσεις ανά εξάμηνο αντί για τρίμηνο) και τώρα τι; Χωρίς πια τρόικα, κουαρτέτο ή θεσμούς, χωρίς άλλα προαπαιτούμενα, milest...

Φόρτωση άρθρων...