Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Σφίγγει ο κλοιός της Eφορίας για τις ενοικιάσεις μέσω Airbnb

Οικονομία

Δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω του Airbnb και των ψηφιακών πλατφορμών, καθώς γίνεται πιο αυστηρή η κοινοτική νομοθεσία. Είναι δεδομένο ότι οι ενοικιάσεις αυτές υποκρύπτουν σημαντικά μεγάλη φοροδιαφυγή και για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισπεύδει τη διαδικασία λειτουργίας των μηχανισμών για την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων μεταξύ των χωρών μελών. 

Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση παρουσίασε την Τρίτη στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ενώ με βάση το νέο πλαίσιο ορίζεται για πρώτη φορά η υποχρέωση των πλατφορμών να συλλέγουν στοιχεία από τους πωλητές ή εκμισθωτές, να τα αξιολογούν και να τα διαβιβάζουν στις φορολογικές Aρχές. 

Επίσης, προβλέπεται και η διενέργεια κοινών ελέγχων, από μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από ελεγκτές δύο κρατών- μελών. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι να μπουν κανόνες, ενώ πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς έχει συμβάλλει μεταξύ άλλων και στην εκτίναξη των ενοικίων για τους φτωχούς και τους μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν τη δική τους στέγη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων για τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιουνίου ακολουθούν το συνήθη διαχωρισμό μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών. ...

ΕΚΤ: Τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο «κλειδώνουν» τη μείωση επιτοκίων

Τα θετικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο φαίνεται ότι «κλειδώνουν» τη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν το διοικητικό...

Φόρτωση άρθρων...