Την ικανοποίηση για την θετική προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο δεύτερο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης, που υπέβαλε η Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε στη δήλωσή του ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη, ανοίγει τον δρόμο για να εισρεύσουν, άμεσα, στην εγχώρια οικονομία 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Μαζί με την πρώτη πληρωμή και την προχρηματοδότηση, το ποσό που λαμβάνει, προς το παρόν, η χώρα μας, από αυτό το πολύτιμο, αναπτυξιακό εργαλείο, υπερβαίνει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας, εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, η επενδυτική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων ευρωπαϊκών εργαλείων, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος κρατά -και πιστεύω ότι θα κρατήσει και στο μέλλον- την Ελλάδα μακριά από τον κίνδυνο της ύφεσης, στην οποία θα εισέλθουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.