Παρασκευή
09 Ιουνίου 2023

Σκυλακάκης: «Η Κυβέρνηση απαντά στον πληθωρισμό με μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους»

«Φέτος έχουμε μια μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους, και παράλληλα επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα και στην κανονικότητα».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή, την κατάθεση στη Βουλή, του τελευταίου προϋπολογισμού πριν τις Εθνικές Εκλογές και του πρώτου μετά από δώδεκα χρόνια οποίος κατατίθεται με τη χώρα εκτός ενισχυμένης εποπτείας.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ο Θεόδωρος Σκυλακάκης πρόσθεσε πως η χώρα μας καταγράφει το 2022 πρωτοφανή ανάπτυξη 6%, αντί να έχουμε ύφεση εξαιτίας του πληθωρισμού.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, σημείωσε ότι είναι πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης, «Αυτό το μήνα η Ελλάδα έπεσε κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης στον πληθωρισμό, αν και η χώρα μας είναι πιο ευάλωτη από άλλες χώρες διότι έχουμε πολύ μεγάλες εισαγωγές καυσίμων και εξάρτηση από το φυσικό αέριο» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Φέτος έχουμε μια μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους, και παράλληλα επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα και στην κανονικότητα» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή, την κατάθεση στη Βουλή, του τελευταίου προϋπολογισμού πριν τις εθνικές εκλογές και του πρώτου μετά από 12 χρόνια οποίος κατατίθεται με τη χώρα εκτός ενισχυμένης εποπτείας

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης πρόσθεσε πως η χώρα μας καταγράφει το 2022 πρωτοφανή ανάπτυξη 6%, αντί να έχουμε ύφεση εξαιτίας του πληθωρισμού.
Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, σημείωσε ότι είναι πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης, «Αυτό το μήνα η Ελλάδα έπεσε κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης στον πληθωρισμό, αν και η χώρα μας είναι πιο ευάλωτη από άλλες χώρες διότι έχουμε πολύ μεγάλες εισαγωγές καυσίμων και εξάρτηση από το φυσικό αέριο» εξήγησε.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός πιέζει όσους έχουν σταθερά εισοδήματα όπως οι συνταξιούχοι, γι’ αυτό και η κυβέρνηση έρχεται και κάνει μια μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους φέτος.

«Κάνουμε ένα μείγμα παρεμβάσεων, τόσο οριζόντιων για να καλύπτουν όλα τα εισοδήματα, όσο και κάθετων σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι και πρέπει να υπολογίζουμε το άθροισμα αυτών των παρεμβάσεων στο διαθέσιμο εισόδημα» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καλοκαιρινή άδεια 2023: Πόσες ημέρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Τι ισχύει για το επίδομα

Καθώς βρισκόμαστε και επισήμως στο καλοκαίρι, πολλοί εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει να κανονίζουν την καλοκαιρινή τους άδεια, προκειμένου να προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Σύμφ...

Πληθωρισμός: Νέα επιβράδυνση στο 2,8% τον Μάιο

Στο 2,8% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Υπενθυμίζεται πως για τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός είχε αποκλιμακωθεί στο 3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και ...

Άδεια μητρότητας: Πώς η μητέρα μπορεί να μεταβιβάσει στον πατέρα έως και 7 μήνες

Έως και 7 μήνες έχει τη δυνατότητα να μεταβιβάσει η μητέρα από την ειδική άδεια προστασίας μητρότητας προς τον πατέρα, αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή ...

Φόρτωση άρθρων...