Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Σκυλακάκης: «Το μόνο που μπορεί να πλήξει την οικονομία είναι η πολιτική αστάθεια»

«Το μόνο που μπορεί να πλήξει την οικονομία είναι η πολιτική αστάθεια, ή η πολιτική επιλογή μίας αντιμεταρρυθμιστικής κυβέρνησης. Από την ώρα που προκηρύσσονται εκλογές, και τα δύο είναι πιθανά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφερόμενος στην σημερινή έκδοση του πενταετούς ομολόγου, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι «ως κυβέρνηση πρέπει να διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα τις προοπτικές της χώρας γι΄αυτό και στη διάρκεια των μηνών που θα ακολουθήσουν και που μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικής αστάθειας, να μην έχουμε μπροστά μας τέτοια θέματα».

Σχολίασε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στα επιτόκια με χώρες που έχουν επενδυτική βαθμίδα όπως η Ιταλία. Η δημοσιονομική κατάσταση είναι καλή, έχουμε καλύτερα νούμερα για το 22 από αυτά που είχαμε στον προϋπολογισμό και είμαστε καλά και για το 2023».

«Είναι υποχρέωσή μας ως σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του, μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής και δημοσιονομικής σταθερότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Νέο έτος-ρεκόρ δείχνουν τα στοιχεία από κρατήσεις και αεροπορικά για το φετινό καλοκαίρι

Νέο ρεκόρ αναμένεται το φετινό καλοκαίρι στον τουρισμό καθώς ο ΣΕΤΕ βάζει και επισήμως τον πήχη πιο ψηλά από τις επιδόσεις του 2019. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για τις ελλείψει...

Φόρτωση άρθρων...