Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

«Σπίτι μου»: Περισσότεροι δικαιούχοι στο πρόγραμμα - Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Μετά τις 15 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος «Σπίτι μου» 2, στο πλαίσιο του οποίου δίνονται επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια σε πολίτες ηλικίας 25 έως και 39 ετών. Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα θα διευρυνθεί με τις διαδικασίες να προχωρούν, καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος  «Σπίτι μου 2» ανέρχεται στα  375 εκατ. ευρώ (ο συνολικός προϋπολογισμός πρώτης και δεύτερης φάσης ανέρχεται πλέον σε 750 εκατ. ευρώ).

-Το κατώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο για τους νέους άγαμους στις 16.000 ευρώ , στις 24.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και στις 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, με αντίστοιχη προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.

-Η παλαιότητα και το μέγεθος του ακινήτου. Υπενθυμίζεται πως στο Σπίτι μου 1, το ακίνητο έπρεπε να έχει οικοδομηθεί τουλάχιστον πριν από 15 έτη. Με την τροποποίηση ορίζεται πως η δεκαπενταετία υπολογίζεται από τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής. Όσον αφορά το μέγεθος του ακινήτου επισημαίνεται πως στο ανώτατο όριο των 150 τ.μ. δεν προσμετρώνται τετραγωνικά που αποτυπώνονται στο συμβόλαιο αγοράς ως παραρτήματα-παρακολουθήματα.

 

Σπίτι μου 2: Ποια ακίνητα θα υποστηρίζει η δανειοδότηση

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα υποστηρίζει τη δανειοδότηση μόνο για ακίνητα που:

-Θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικία.
-Έχουν μέγεθος έως 150 τ.μ. πλην οριζόμενων βοηθητικών χώρων
-Η οικοδομική άδειά τους εκδόθηκε πριν από τουλάχιστον 15 έτη
-Βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής
-Παραμένει βέβαια η προϋπόθεση ότι οι αιτούντες δεν διαθέτουν άλλο σπίτι ή τυχόν ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους δεν καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...