Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στα χέρια της ΑΑΔΕ έπεσαν 61.560 φιάλες παραποιημένων Belvedere και Campari από τη Γεωργία

Οικονομία

Σημαντική ποσότητα αλκοολούχων ποτών δέσμευσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για τρία εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν 43.200 φιάλες του ενός λίτρου CAMPARI BITTER και ένα εμπορευματοκιβώτιο, με 18.360 φιάλες των 700ml BOTKA BELVEDERE, τα οποία εντοπίστηκαν στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά.

Μέσα από τον ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κινδύνου, οι ελεγκτές επέλεξαν για έλεγχο τα συγκεκριμένα φορτία, με δηλωθέν περιεχόμενο, «ΠΟΤΑ», τα οποία προέρχονταν από τη Γεωργία και είχαν ως προορισμό την Ελλάδα.

Σε τμήμα του φορτίου με το CAMPARI BITTER, οι ελεγκτές παρατήρησαν ότι είχε αφαιρεθεί από τις φιάλες επιμελώς, με μηχανικό τρόπο, η επισήμανση παρτίδας (LOT. NO.) και στην οπίσθια ετικέτα των φιαλών παρατηρήθηκαν διαφορές σε σχέση με τις αντίστοιχες του γνήσιου. Σημειώνεται ότι η αναφορά της παρτίδας παραγωγής επιβάλλεται από την τήρηση των διεθνών κανόνων ασφάλειας τροφίμων και είναι υποχρεωτική για την προστασία του καταναλωτή.

Στο εμπορευματοκιβώτιο με τη BOTKA BELVEDERE, οι ελεγκτές έλαβαν δείγματα, τα οποία εξετάστηκαν, τόσο από τον δικαιούχο του σήματος BELVEDERE, όσο και το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίοι αποφάνθηκαν για τον παραποιημένο χαρακτήρα των συσκευασιών των φιαλών, καθώς και του περιεχομένου τους. 

Πρόκειται για υποθέσεις παραποίησης των συσκευασιών και παραβίασης των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας. Η έρευνα των υποθέσεων συνεχίζεται σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές διωκτικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σούπερ Μάρκετ: Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη πτώση και άνοδο τιμών τον Φεβρουάριο

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά με πιο περιορισμένο ρυθμό, όπως συμπεραίνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)...

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS. Η ανάλυση της Moody...

Κατώτατος μισθός: Μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ με τις τριετίες – Αναλυτικοί πίνακες

Κατά 50 ευρώ αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και έφτασε στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου. Με την έναρξη της θερινής περιόδου οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβ...

Φόρτωση άρθρων...