Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Σταϊκούρας: «Έρχονται αυξήσεις πάνω από 6% στις συντάξεις»

Οικονομία

«Τα θετικά της οικονομίας έχουν βρει ανταπόκριση στο πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Επιπλέον, αναγνώρισε πως τα μέτρα δεν επαρκούν λόγω της οξύτατης ενεργειακής κρίσης. Σε ότι αφορά την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό είπε πως θα εφαρμοστεί από το Μάιο του 2023 και μετά.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι δεν υπάρχει απεριόριστος δημοσιονομικός χώρος, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε πως αυτός επιστρέφει στην κοινωνία. Ακόμα, ανέφερε ότι θα λάβουν διπλάσια επιδότηση όσοι καταναλώσουν άλλες πηγές ενέργειας πλην του φυσικού αερίου.

«Δίνονται κίνητρα»

Ακόμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας, είπε πως η επιχειρηματικότητα πλήττεται από το ενεργειακό κόστος, αλλά ενισχύεται από την πολιτεία ενώ τόνισε ότι δίνονται κίνητρα για μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Επίσης, τόνισε πως καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

«Η Κυβέρνηση είναι εδώ»

Ακολούθως, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το 2023 έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από 6%. Αναφορικά με την στέγαση νέων ανθρώπων -όπως η δημιουργία φοιτητικών εστιών- είπε πως άλλα μέτρα θα είναι άμεσα και άλλα μεταγενέστερα. 

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ για να βοηθήσει και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην κοινωνία».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Οικονομικών: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη

Πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη αναδείχθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2023. Το υπου...

Κλειστές για 4 ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα επηρεαστούν μισθοδοσίες και συναλλαγές

Αναστάτωση φέρνει στην αγορά αλλά και στους καταναλωτές το Πάσχα των Καθολικών καθώς οι τράπεζες θα κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες στο τέλος Μαρτίου. Ιδιαίτερα προσεκτικ...

Φόρτωση άρθρων...