Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σταϊκούρας: Έτος επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα το 2023

Έτος μεγάλων προκλήσεων για την οικονομία λόγω της αστάθειας στο διεθνές περιβάλλον, αλλά και χρονιά- ορόσημο για την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, θα είναι το 2023, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα, τόνισε ότι το 2023 θα είναι και χρονιά ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθύμισε, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα θα είναι φέτος τριπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ακόμα ότι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, εξαιτίας της αστάθειας στο διεθνές σκηνικό, η κυβέρνηση έχει θέσει 10 κεντρικές προτεραιότητες με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατώτατος μισθός: Τι σημαίνει η αύξηση του στα 830 ευρώ για δώρο Πάσχα, τριετίες και επιδόματα

Αύξηση 6,4% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2024 (δηλαδή θα ενσωματωθεί στη μισθοδοσία Απριλί...

Σούπερ Μάρκετ: Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη πτώση και άνοδο τιμών τον Φεβρουάριο

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά με πιο περιορισμένο ρυθμό, όπως συμπεραίνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)...

Φόρτωση άρθρων...