Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σταϊκούρας: «Θα έχουμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για νέες παρεμβάσεις στήριξης»

Οικονομία

Τον Φεβρουάριο πιθανότατα θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον παρέμβασης στήριξης των ευάλωτων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Action24, περιέγραψε τι έχει γίνει από την Kυβέρνηση ως τώρα και αν υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι δόθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια ως τώρα. 

«Αυξήθηκαν σημαντικά οι συντάξεις, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης, άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν για πρώτη φορά αύξηση του μισθού τους» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Πού βρισκόμαστε τώρα; Υλοποιούμε τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει και προσπαθούμε να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετες παρεμβάσεις».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας περιέγραψε μάλιστα το χρονικό πλαίσιο: «Εκτιμούμε ότι ο επιλέον χώρος θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο» είπε και εξήγησε γιατί:

Διότι τελικά το 2022 φαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα πήγαν ακόμη καλύτερα από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού

Φαίνεται η τιμή του φυσικού αερίου θα κινηθούν - αν και υπάρχουν υψηλές αβεβαιότητα - σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι προέβλεπε ο προϋπολογισμός

«Τούτων δοθέντων εκτιμούμε ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος που όμως θα πρέπει να είναι ασφαλής. Όταν θα το ξέρουμε θα γίνουν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα θέσει τις προτεραιότητες. Θέλει σύνεση και υπευθυνότητα», ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Φόρτωση άρθρων...