Τον Φεβρουάριο πιθανότατα θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον παρέμβασης στήριξης των ευάλωτων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Action24, περιέγραψε τι έχει γίνει από την Kυβέρνηση ως τώρα και αν υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι δόθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια ως τώρα. 

«Αυξήθηκαν σημαντικά οι συντάξεις, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης, άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν για πρώτη φορά αύξηση του μισθού τους» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Πού βρισκόμαστε τώρα; Υλοποιούμε τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει και προσπαθούμε να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετες παρεμβάσεις».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας περιέγραψε μάλιστα το χρονικό πλαίσιο: «Εκτιμούμε ότι ο επιλέον χώρος θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο» είπε και εξήγησε γιατί:

Διότι τελικά το 2022 φαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα πήγαν ακόμη καλύτερα από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού

Φαίνεται η τιμή του φυσικού αερίου θα κινηθούν - αν και υπάρχουν υψηλές αβεβαιότητα - σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι προέβλεπε ο προϋπολογισμός

«Τούτων δοθέντων εκτιμούμε ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος που όμως θα πρέπει να είναι ασφαλής. Όταν θα το ξέρουμε θα γίνουν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα θέσει τις προτεραιότητες. Θέλει σύνεση και υπευθυνότητα», ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.