Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά, ξεκίνησε η διαδικασία για την ενεργοποίηση ειδικού προγράμματος 50 εκατ. ευρώ για παραγωγούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους παγετούς της άνοιξης του 2025, σε καλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο και δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ. Πρόκειται για μια εκκρεμότητα που αφορά χιλιάδες παραγωγούς σε πολλές περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, καταβλήθηκαν ήδη 3,63 εκατ. ευρώ σε 7.715 καλλιεργητές μηδικής σε έξι Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίοι υπέστησαν οικονομικές απώλειες εξαιτίας των περιορισμών στη διακίνηση ζωοτροφών που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της ευλογιάς.
Συνολικά, πρόκειται για σχεδόν 54 εκατ. ευρώ στήριξης προς τον πρωτογενή τομέα, με δύο συγκεκριμένες παρεμβάσεις που απαντούν σε πραγματικές απώλειες παραγωγών. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει εκκρεμότητες και να στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.
Ιδιωτικό χρέος: «Ψαλίδι» στις προκαταβολές και αυστηροί κανόνες για τους servicers - Όλες οι αλλαγές
120 δόσεις για χρέη σε Εφορία και Ταμεία: Ποιοι μπαίνουν στη νέα ρύθμιση και τι αλλάζει
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις