Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Στόχος κεφαλικός φόρος 900 ευρώ για κάθε ελεύθερο επαγγελματία

Το φέρνουν από δω, το φέρνουν από κει στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να προκύψει μέσος κεφαλικός φόρος 900 ευρώ, για να βγει ο προϋπολογισμός του 2024. 

Σημειώνεται ότι με βάση όσα έχει δηλώσει ο Κωστής Χατζηδάκης, αναζητούνται έσοδα 660 εκατομμύρια ευρώ από τους περίπου 740.000 ελεύθερους επαγγελματίες. 

Και επειδή, τη «λυπητερή» ουσιαστικά θα πληρώσουν οι μισοί από αυτούς, τότε, επί της ουσίας το υπουργείο πάει για να πάρει από πολλούς επαγγελματίες, μέσω του τεκμαρτού εισοδήματος, επιπλέον φόρους, πάνω από 1.800 ευρώ. 

Τα «τυράκια» του μειωμένου Τέλους Επιτηδεύματος και της μειωμένης προκαταβολής φόρου κατά 50%, δεν φαίνεται να ξεγελούν τους επαγγελματίες, οι οποίοι, βλέπουν ότι οι μικροί θα πληρώσουν δυσανάλογα υψηλά ποσά, σε σχέση με τη δραστηριότητα τους. 

Ήδη, η Κυβέρνηση έχει… μαλακώσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ αναμένονται και κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, κατά τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή. Ωστόσο, ο φόρος θα είναι φόρος. Τέρμα και όποιος αντέξει…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στα 750 ευρώ οι νέες κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος»

Σε χαμηλά όρια, κατά μέσο όρο 750 ευρώ, κινούνται οι συντάξεις που απονέμονται στους νέους συνταξιούχους, παρά τις αυξήσεις που δόθηκαν την τελευταία διετία. Οι αιτίες, όπως επισημ...

Φόρτωση άρθρων...