Σαββάτο
08 Οκτωβρίου 2022

Στόχος της Ε.Ε. η μείωση χρήσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%

Οικονομία

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση 15% στη χρήση φυσικού αερίου από τα κράτη-μέλη, προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα εφοδιασμού μέσα στο χειμώνα επανέλαβε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Βλέπουμε πώς η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όπλο τις ενεργειακές προμήθειες. Πρέπει να μειώσουμε το συντομότερο την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να τα αντικαταστήσουμε», αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον σε ισχύ. Πολλά κράτη-μέλη έχουν ήδη λάβει πολύτιμα, εθελοντικά μέτρα για την επίτευξη του στόχου μας: Μαζί, επιδιώκουμε τη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», προσθέτει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, η Ελλάδα έχει ταχθεί κατά της μείωσης 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου. «Η Κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου. Έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις», έχει αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχεται το «καλάθι της νοικοκυράς» - Συγκράτηση των τιμών σε 50 βασικά προϊόντα

Συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης και σούπερ μάρκετ για συγκράτηση ανατιμήσεων. Έπεται συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας με σκοπό τον περιορισμό των αυξήσεων.