Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Συμφωνία Κυβέρνησης - Τραπεζών για επιδότηση ενήμερων δανειοληπτών - Πριν το Σάββατο οι ανακοινώσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανότατα πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού (κάτι που επιθυμεί η Κυβέρνηση) αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις τράπεζες του σχεδίου επιδότησης των ενήμερων νοικοκυριών που πιέζονται από τις αυξήσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

ΠΗΓΗ: moneypress.gr

Στην σημερινή συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα οι τραπεζίτες ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχουν πάρει το πράσινο φως από τον SSM για να στηρίξουν τους ευάλωτους δανειολήπτες που είναι ενήμεροι στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει επιδότηση της μισής επιβάρυνσης της δόσης στεγαστικών δανείων με την περίμετρο να καλύπτει έως 30.000 δανειολήπτες.

Η αρχή θα γίνει με το νέο πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων στα στεγαστικά και μέσα στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, μείωση προμηθειών στις συναλλαγές.

Όπως ανέφερε πηγή κοντά στις διαβουλεύσεις «το υπουργείο Οικονομικών πήρε την πρόταση των τραπεζών για τα δάνεια, εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό και οι τράπεζες θα κάνουν ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στο μέτωπο επιτοκίων καταθέσεων και προμηθειών, έγινε σαφές στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πως δεν θα υπάρξει «ενιαία απάντηση», καθώς η κάθε τράπεζα θα λάβει τις αποφάσεις της ξεχωριστά και θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση (αύξηση επιτοκίων καταθέσεων, εξορθολογισμός προμηθειών) τους επόμενους μήνες σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Περισσότεροι από 44.000 έχουν κάνει δήλωση της απασχόλησής τους

Περίπου 44.000 είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που έχουν υποβάλλει δήλωση της απασχόλησής τους, από τα τέλη Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ερ...

Κλειστές για 4 ημέρες οι τράπεζες - Πώς θα επηρεαστούν μισθοδοσίες και συναλλαγές

Αναστάτωση φέρνει στην αγορά αλλά και στους καταναλωτές το Πάσχα των Καθολικών καθώς οι τράπεζες θα κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες στο τέλος Μαρτίου. Ιδιαίτερα προσεκτικ...

Φόρτωση άρθρων...