Κυριακή
04 Ιουνίου 2023

Συντάξεις: Έρχεται νέα διπλή αύξηση το 2024 - Πόσα χρήματα θα πάρουν οι συνταξιούχοι

Οικονομία

Μόνιμη φαίνεται πως θα είναι πλέον η αύξηση των συντάξεων που θα δίνεται στο τέλος κάθε έτους. Σε λειτουργία έχει τεθεί ο μηχανισμός προσδιορισμού των αυξήσεων.

Στις αρχές του 2024 αναμένεται νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3,4%, ενώ είναι πιθανό να προκύψει και επιπλέον αύξηση 0,3%, λόγω απόκλισης των στοιχείων του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε πρόσφατα για τη νέα αύξηση που θα είναι κοντά στο 3,4%, σύμφωνα με την εξέλιξη του πληθωρισμού και του ρυθμού αύξηση του ΑΕΠ εντός του 2023.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις, στο τέλος του έτους θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Διορθωτική αύξηση»

Τα τελικά στοιχεία του πληθωρισμού και του ΑΕΠ για το 2022 δείχνουν πως είναι πιθανό να προκύψει «διορθωτική αύξηση» των συντάξεων για το προηγούμενο έτος κοντά στο 0,3%

Η διορθωτική αύξηση θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι με βάση τα τελικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που θα επικυρωθούν από τη Eurostat.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συντάξεις: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να φύγουν πριν τα 62 (παραδείγματα)

Το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης παραμένει ενεργό και μετά το 2023 για όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν θεμελιώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, που προβλέπονταν μέχρι και τ...

Συνταξιούχοι: Αυξήσεις συντάξεων και αναδρομικά – Τα ψηφισμένα μέτρα και τι ισχύει σήμερα

Νέα αύξηση στις συντάξεις τους θα δουν από την 1η Ιανουαρίου του 2024 οι συνταξιούχοι. Από 3% έως 4% αναμένεται να είναι αυτό το ποσοστό της αύξησης. Από τις αυξήσεις αυτές βγαί...

Φόρτωση άρθρων...