Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Συντάξεις: Έρχεται νέα διπλή αύξηση το 2024 - Πόσα χρήματα θα πάρουν οι συνταξιούχοι

Οικονομία

Μόνιμη φαίνεται πως θα είναι πλέον η αύξηση των συντάξεων που θα δίνεται στο τέλος κάθε έτους. Σε λειτουργία έχει τεθεί ο μηχανισμός προσδιορισμού των αυξήσεων.

Στις αρχές του 2024 αναμένεται νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3,4%, ενώ είναι πιθανό να προκύψει και επιπλέον αύξηση 0,3%, λόγω απόκλισης των στοιχείων του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε πρόσφατα για τη νέα αύξηση που θα είναι κοντά στο 3,4%, σύμφωνα με την εξέλιξη του πληθωρισμού και του ρυθμού αύξηση του ΑΕΠ εντός του 2023.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις, στο τέλος του έτους θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Διορθωτική αύξηση»

Τα τελικά στοιχεία του πληθωρισμού και του ΑΕΠ για το 2022 δείχνουν πως είναι πιθανό να προκύψει «διορθωτική αύξηση» των συντάξεων για το προηγούμενο έτος κοντά στο 0,3%

Η διορθωτική αύξηση θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι με βάση τα τελικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που θα επικυρωθούν από τη Eurostat.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με βάση τον συντελεστή δόμησης το bonus στα ύψη κτιρίων - Κατατέθηκε τροπολογία

Με βάση τον συντελεστή δόμησης που ισχύει σε κάθε περιοχή, θα καθορίζεται πλέον το ύψος των κτηρίων, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πολυνο...

Φόρτωση άρθρων...