Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Συντάξεις: Έρχονται νέες αυξήσεις έως και 5% το 2024

Οικονομία

Έως και 5% νέα αύξηση στις συντάξεις αναμένεται να φέρει το 2024, κάτι που θα αποτυπωθεί στο αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, η ανάπτυξη για το 2023 μπορεί να φτάσει το 4% και με πληθωρισμό 5% σημαίνει αύξηση συντάξεων για το 2024 στο 4,5%. Μαζί με το υπόλοιπο 0,5% (από την υψηλότερη ανάπτυξη του 2022), η συνολική αύξηση φτάνει στο 5%. Αν όμως αναθεωρηθεί προς τα πάνω και ο πληθωρισμός, τότε η αύξηση θα ξεπεράσει το 5%.

Οι νέες προβλέψεις θα συμπεριληφθούν στο αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια και δείχνουν ότι οι αυξήσεις θα είναι υψηλότερες γιατί αναμένεται υπερδιπλάσια ανάπτυξη για φέτος και διότι το 2024 θα πληρωθεί και το υπόλοιπο της αύξησης του 2023.

Τα κέρδη

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, τα κέρδη για τους συνταξιούχους είναι ότι όσοι μηδένισαν φέτος την προσωπική διαφορά θα δουν μεγαλύτερη καθαρή αύξηση το 2024 και όσοι έχουν υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς είτε θα το μειώσουν, είτε θα το μηδενίσουν, ανάλογα με το ποσοστό της αύξησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρακοστιανά: Στο κυνήγι της χαμηλότερης τιμής

Στο κυνήγι της χαμηλότερης τιμής, φαίνεται πως επιδόθηκαν οι καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες στη Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, με τον κόσμο να γεμίζει την ιχθυαγορά. Την Κυριακή...

Φόρτωση άρθρων...