Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Τα ενεργειακά, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι διαφαινόμενες αλλαγές στα media

Οικονομία

Στο πολεμικό μέτωπο ο Πούτιν βρίσκεται στην τελική ευθεία για να φτιάξει ένα αφήγημα νίκης, κατακτώντας τη Μαριούπολη και ελέγχοντας τις ρωσόφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας. 

Θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα του, ενώ την ίδια ώρα μετράει τεράστιες απώλειες και καταγράφει μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της Ρωσίας, λόγω της βύθισης του καταδρομικού πολεμικού πλοίου "Μόσκβα".

Το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, που θα μπορούσε να προκαλέσει σε δεύτερο χρόνο μια καθολική αντίδραση από τη Δύση, θα είναι μια κακή εξέλιξη. Όσο τραβιέται το σκοινί, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες για να σπάσει...

Οι αγορές από αύριο επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς μετά το Πάσχα των Καθολικών και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα ισχυροποιηθεί ο ανοδικός κύκλος του πετρελαίου, έτσι όπως αυτός καταγράφεται τις τελευταίες 10 μέρες και είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου... απογείωση του από τα 99 στα 114 δολάρια το βαρέλι (για τον τύπο Brent). 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο, ενώ την ίδια στιγμή, το θέμα της... απο-αεριοποίησης από τη Ρωσία, θα αρχίσει να εκτυλίσσεται μέσα στο προσεχές διάστημα. Επιπλέον, η Μεγάλη Εβδομάδα για εμάς τους Ορθοδόξους, δεν έχει ως προορισμό τον... οβελία (τουλάχιστον όχι για όλους), αλλά και τον δεύτερο γύρο των Γαλλικών Εκλογών που διεξάγονται τη μέρα του Πάσχα. 

Η επανεκλογή του Μακρόν θα είναι ένα καλό νέο, καθώς η Ευρώπη και γενικά η Δύση θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη στρατηγική της μεγαλύτερης έως πλήρους απο-ρωσοποίησης των πάντων. Αν δεν κερδίσει το φαβορί, τότε, τα πράγματα περιπλέκονται...

Η Ρωσία έχει τελειώσει για τη Δύση μετά τα εγκλήματα στην Ουκρανία. Η Ευρώπη μέσα στον Μάιο καλείται να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα μετριάσει το... βράσιμο των κοινωνιών, λόγω της έκρηξης των τιμών της ενέργειας και γενικά του πληθωρισμού. Εν ολίγοις, καλείται να προλάβει κοινωνικές εκρήξεις, οι οποίες θα επέτρεπαν μια αυξημένη παρέμβαση των Ρώσων στα του οίκου μας. 

Στα τέλη Μαΐου, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλείται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για φθηνότερη ενέργεια, ώστε να "ξεφουσκώσει" και η πίεση στις τιμές των βασικών αγαθών. Αν μη τι άλλο, το ζητούμενο είναι να μην συνεχίσουν να... παραφουσκώνουν και να υπάρξουν τάσεις αποκλιμάκωσης. Στο τέλος... ξυρίζουν τον γαμπρό!

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Έρχεται πάγωμα των επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νομοθετική πρωτοβουλία για μείωση του επιτοκίου στις ρυθμίσεις βεβαιωμένων χρεών για ένα χρόνο, ανακοίνωσε μέσω του σταθμού μας και της εκπομπής Σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης. Το επιτ...

Φόρτωση άρθρων...