Τα χρωματιστά τιμολόγια δίνουν ένα διαφορετικό... χρώμα στη μάχη των μεγάλων "παικτών" για τα μερίδια αγοράς στην ενέργεια και όπως δείχνουν τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι αδυσώπητος.

Σημείο αναφοράς είναι η σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, όπου λόγω των χρωματιστών τιμολογίων και της... ασάφειας που δημιουργήθηκε, πολλοί καταναλωτές προτίμησαν τον ημι-κρατικό πάροχο, για μεγαλύτερη ασφάλεια ή για συμμετοχή με προνομιακούς όρους σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή αγοράς αντλιών θερμότητας. Η ΔΕΗ τον περασμένο μήνα πέτυχε αύξηση του μεριδίου αγοράς στο 56,1% από 52,15% το Νοέμβριο, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι μεταβολές και στα μερίδια των άλλων παρόχων. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρέχοντα μήνα, λόγω της εφαρμογής των νέων τιμολογίων, απ΄ όπου θα διαφανεί ποιος κερδίζει και τι.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους παρόχους, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΗΡΩΝ μείωσε το μερίδιο της στην αγορά στο 10,74% από 12,94%$ το Νοέμβριο, η Mytilineos (Protergia) αύξησε το ποσοστό στο 9,32% από 7,91%, η Elpedison υποχώρησε στο 6,19% από 6,49%, η NRG αύξησε ελαφρώς το μερίδιο της στο 5,68% από 5,60%, ενώ το συνολικό ποσοστό των εναλλακτικών προμηθευτών μειώθηκε στο 43,89% από 47,85%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΔΕH αύξησε τα ποσοστά της στη μέση και στην υψηλή τάση, σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ στη χαμηλή τάση υποχώρησε οριακά το ποσοστό της και διαμορφώθηκε στο 63,19%, από 63,99%, με τη Mytilineos να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 7,99%. Πιο ασφαλή εικόνα θα υπάρξει κατά τον τρέχοντα μήνα, οπότε όλοι οι "παίκτες" αναμένεται να επιστρατεύσουν όλα τα "όπλα" τους...