Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση λίγων ημέρων

Οικονομία

Για μία ακόμη χρονιά ανακοινώθηκε παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2024 για τα ΙΧ αυτοκίνητα, αρκετές ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας, που εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η παράταση ετοιμάζεται να δοθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τους υποχρεώσεις, όπως πληρωμή φόρων και ρυθμίσεων στο τέλος έτους, αλλά και η συνεχιζόμενη ακρίβεια που δημιουργεί επιπλέον ανάγκες για το γιορτινό τραπέζι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η προθεσμία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, θα παραταθεί κατά περίπου 15 ημέρες, δηλαδή έως τα μέσα Ιανουαρίου 2024. Στην περίπτωση αυτή, χρονική ανάσα θα πάρουν και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που σχεδιάζουν να θέσουν σε ακινησία τα οχήματα τους το 2024 προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου εκτός από την παράταση της προθεσμίας βρέθηκαν σενάρια αλλαγής στο χρηματικό πρόστιμο για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας το οποίο είναι το διπλάσιο της αξίας από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης.

Σύμφωνα με αυτά θα προβλέπεται, η επιβολή κλιμακωτής ποινής ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πράγμα που σημαίνει ότι όσο νωρίτερα γίνει η εξόφληση μετά την λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερη θα είναι η προσαύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.

Τα σενάρια του κλιμακωτού «πέναλτι» παραμένουν προς το παρόν στο συρτάρι καθώς όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στο πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...