Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τεράστια τα "φέσια" στον ΕΦΚΑ

Οικονομία

Πάρτι κάνουν οι μεγαλομπαταχτσήδες στον ΕΦΚΑ, όπου οι οφειλές φτάνουν τα 46 δισ. ευρώ, εκ των οποίων παραπάνω από τα μισά, πρέπει να θεωρούνται οριστικά χαμένα. Τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφελών στο τέλος του α΄ τριμήνου, δείχνουν ότι το 3% των οφειλετών που χρωστάει περίπου 23,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να τα πληρώσει ποτέ.

Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε περίπου 2.300.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, από τα οποία περίπου 63.000 έχουν βάλει "φέσι" 23,5 δισ. ευρώ! Πρόκειται για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ, όπου σε ελάχιστες περιπτώσεις μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού, θα μπορούσε να εισπράξει κάτι το Δημόσιο. Στο τέλος του περασμένου Μαρτίου πάνω από 3.700 οφειλέτες χρωστούσαν συνολικά 2,6 δισ. ευρώ, ενώ 2.539 οφειλέτες περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Αυτοί και μόνο οι οφειλέτες έχουν "φεσώσει" τον ΕΦΚΑ με σχεδόν 11 δισ. ευρώ! Και στην περίπτωση του ΕΦΚΑ, τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο πιο μεγάλο είναι το χρέος, τόσο πιο δύσκολο είναι για να εισπραχθεί. Συνεπώς, το κύριο βάρος θα πέσει σε περίπου 2.000.000 οφειλέτες του ΚΕΑΟ, οι οποίοι χρωστούν κάτω από 10.000 ευρώ.

Όμως, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, αναμένεται να φέρει περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες σε αδιέξοδο, καθώς δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα νέα χρέη που δημιουργούνται, τα οποία θα προστεθούν στα παλιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματες» υποβολές από 2 Ιουλίου για όσους δεν τροποποιήσουν τις προσυμπληρωμένες

«Αυτόματα» θα υποβάλλονται οι δηλώσεις από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 2 Ιουλίου σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν σε κάποια τροποποίηση τους...

Φόρτωση άρθρων...