Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Τι αλλάζει στην επιβολή προστίμου σε επιχειρήσεις με αδήλωτους εργαζόμενους

Οικονομία

Μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Συγκεκριμένα, εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόληση το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, έως και 50%.

Πέρα από το πρόστιμο, όμως, η επιχείρηση θα έχει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του εργαζομένου», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, όπως είπε, σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές στο οικονομικό σκέλος, ενώ ήδη με το νόμο που ψήφισε η Βουλή το Σεπτέμβριο, σε αυτές προστέθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Μέσω της συνέντευξής της, η υπουργός Εργασίας ανέλυσε τα βασικά σημεία της νέας ρύθμισης για τις οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, επισημαίνοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

Τόνισε δε, ότι η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που «γεννήθηκαν» έως τις 31.12.2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31.12.2018.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

e-ΕΦΚΑ: Με ραντεβού η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και η ενημέρωση στοιχείων μητρώου

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας και της ενημέρωσης στοιχείων μητρώου πραγματοποιείται, κατόπιν κλεισίματος ραντεβού από τους πολ...

Φόρτωση άρθρων...