Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τι θα αλλάξει στην Ευρώπη η επανεκλογή Μακρόν: Τι προσδοκά η Ελλάδα

Οικονομία

Το αποτέλεσμα των γαλλικών Εκλογών δίνει μια καλύτερη ορατότητα στην Ευρώπη και στις αγορές, αλλά την ίδια στιγμή οι πύραυλοι και οι σφαίρες... βουίζουν. Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία ίσως μπαίνει σε μια νέα φάση με την προοπτική ολοκλήρωσης του σκληρού πυρήνα των πολεμικών επιχειρήσεων.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις μέσα στον Μάιο. Κουράστηκαν οι Ευρωπαίοι και θα δείξουν μια σχετική αδιαφορία ή θα κλιμακώσουν τις πιέσεις προς τους Ρώσους με νέες κυρώσεις; Θα προσπεράσουν αδιάφορα τις διπλωματικές προειδοποιήσεις του Λαβρόφ, περί κινδύνου για πυρηνικό πόλεμο; 

Οι Ρώσοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και πιστεύουν ότι μπορούν να διχάσουν τους Ευρωπαίους, ποντάροντας και στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι... ηλίθιοι στη Δύση για να συνεχίσουν να επικρατούν τα... κατορθώματα τους στην Ουκρανία. Οι αγορές συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας και θέλουν καινούρια "καύσιμα" για να πάνε παραπέρα.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τελείωσαν και πολλοί πήραν βαθιά ανάσα. Ωστόσο, θα χρειαστούν πολλά... καλά νέα από το μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο είναι η αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, οι οποίες είναι ικανές να... τινάξουν στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Οι γαλλικές εκλογές δεν πρέπει να στέλνουν μηνύματα εφησυχασμού σε κανέναν. Η απελπισία και η απογοήτευση είναι παρούσες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να φέρουν θεαματικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 350 φορές μεγαλύτερο φόρο με τα νέα τεκμήρια

Προ (νέας) εκπλήξεως θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων που ήδη ξεκίνησε. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι με τα νέα τεκμήρια (ελάχισ...

Φόρτωση άρθρων...