Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Αναμένονται εκπτώσεις από τους πάροχους

Η πτώση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας έχει κάνει τους πάροχους να έχουν δεύτερες σκέψεις και ζητούν από την πολιτεία και τη ΡΑΕ, να δοθεί νέα προθεσμία για να ανακοινώσουν τις τελικές τιμές τους, με έκπτωση για το κάθε τιμολόγιο.

Έτσι ο Ιανουάριος αναμένεται να φέρει καλά νέα για τους καταναλωτές. Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών του αερίου, οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος θα είναι χαμηλότερες ακόμη και 10% σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο.

Οι πάροχοι αναμένεται να ανακοινώσουν εκπτώσεις κυρίως στα κίτρινα κυρίως τιμολόγια ρεύματος με την ημερήσια μεταβολή αλλά και στα πράσινα τιμολόγια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο «πονοκέφαλος» που προκαλούν τα νέα τιμολόγια ρεύματος που τίθενται σε εφαρμογή από το νέο έτος, έχει υποχωρήσει. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα τέσσερα χρωματιστά τιμολόγια θα προάγουν τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφόρηση, προς όφελος των καταναλωτών, για τις τιμές των παρόχων.

Ωστόσο οι καταναλωτές ρεύματος μπορούν να αφήσουν για λίγο το άγχος της επιλογής χρώματος αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ΡΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης μέχρι την 1η Ιανουαρίου στις εταιρείες ενέργειας για να ανακοινώσουν τις τελικές τιμές με εκπτώσεις, προκειμένου να υπάρχει ανταγωνισμός. Στις ανακοινώσεις των εταιρειών οι εκπτώσεις θα αφορούν και το πράσινο τιμολόγιο, που αναμένεται να επιλέξουν οι περισσότεροι καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...