Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τουρισμός: Εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα – Αριθμός ρεκόρ (Video)

Οικονομία

«Σαν την Ελλάδα δεν έχει», λένε τουρίστες από Αμερική, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Ισπανία και Ισραήλ. Η Αθήνα έχει «πλημμυρίσει» από εκατομμύρια τουρίστες, από κάθε γωνιά του κόσμου.

«Είναι πανέμορφη χώρα. Αγαπάμε την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Κάθε μέρα περιηγούνται στην Ακρόπολη περισσότεροι από 16.000 τουρίστες, ενώ φέτος οι επισκέψεις ξένων ταξιδιωτών, κυρίως Αμερικανών, ξεκίνησαν από τον Μάρτιο, πιο νωρίς από ποτέ, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη φτάσει στα επίπεδα του 2019.

«Είμαι από την Φλόριντα και ήρθαμε Ελλάδα για την αποφοίτηση της κόρης μου».

Για την Μαριάννα από την Βραζιλία ήταν πάντα όνειρο ζωής να επισκεφθεί την Ελλάδα μαζί με τους τρεις γιους της. Τελικά, πραγματοποιήθηκε.

«Ήταν το όνειρο της ζωής μου να δείξω την Ελλάδα στα παιδιά μου. Είναι πανέμορφη. Είμαστε από την Βραζιλία και από την Ολλανδία ο σύζυγός μου».

Ο Andrew και η Daniele, όπως είπαν στην κάμερα του MEGA, επέλεξαν να έρθουν στη χώρα μας για το ταξίδι του μέλιτος. Μετά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, θα συνεχίσουν τις διακοπές τους σε νησιά των Κυκλάδων.

«Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη, έχει ιστορία, πολιτισμό, νόστιμο φαγητό. Το περιβάλλον είναι τόσο ωραίο και όλοι είναι θετικοί και χαρούμενοι».

Σε 3.481.000 ανήλθαν τον Ιούνιο οι αφίξεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα αεροδρόμια της Fraport, καταγράφοντας πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο πέρυσι, που ήταν 1.198.000.

Η φετινή τουριστική περίοδος στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ όλων των εποχών, που καταγράφηκε το 2019 με 33,1 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμός τριπλάσιος από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Πελοποννήσου από τον Daniel

Το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σήμερα σε 6.412 δικαιούχους στις Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημ...

Φόρτωση άρθρων...