Ισχυρή δυναμική διατήρησε ο ελληνικός τουρισμός τον Αύγουστο του 2026, με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις να αυξάνονται κατά 6,5% και την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση να καταγράφει άνοδο 13,4%.
Το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου έφτασε τα 4,38 δισ. ευρώ μόνο τον Αύγουστο, ενώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου–Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 15,42 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Αύγουστο ανήλθε σε 8,466 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2025, σημειώνοντας αύξηση 13,4%.
Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η άνοδος των αφίξεων μέσω των οδικών συνοριακών σταθμών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 32,2%, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση μέσω των αεροδρομίων ενισχύθηκε κατά 4,9%.
Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
Παπαθανάσης: 7,71 εκατ. ευρώ για αγροτεχνολογία, ψηφιακή υδροπονία, καινοτομία και πολιτισμό στην Πελοπόννησο
Επίδομα θέρμανσης: Από τα 350 στα 1.560 ευρώ το ανώτατο όριο - Oι αλλαγές από το 2019
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις