Τρίτη
23 Ιουλίου 2024

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Ελλάδα

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, καθώς οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν έως την Τετάρτη 1 Μαΐου. 

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Ποιες μέρες δεν θα γίνονται συναλλαγές

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς (Μεγάλη Τετάρτη), οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεσθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου, μέρα η οποία θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Αναφορικά με το δώρο Πάσχα, αυτό καταβάλλεται μέχρι την 1η Μαΐου και έτσι δεν θα επηρεαστεί η καταβολή του. Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. 

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου. Ακόμα, τονίζεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνεται ο κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις - Ποιοι δεν θα υποχρεώνονται να περνάνε από ΚΕΠΑ (λίστα)

Τη διεύρυνση του πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και ο υφυπ...

Μύκονος: Θύμα κλοπής έπεσε Ισραηλινός στην βίλα που έμενε – Του άρπαξαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα

Θύμα κλοπής φέρεται πως έπεσε ένας 31χρονος Ισραηλινός στη Μύκονο, καθώς όπως κατήγγειλε στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής, άγνωστοι δράστες μπούκαραν στην βίλα που έμενε και άρπαξα...

Έγκλημα στην Αρκαδία: Η κατάθεση της 34χρονης για τον φονικό καβγά - «Πήγε να με βουτήξει για να μου κάνει κακό»

Η 34χρονη σύζυγος του δράστη περιέγραψε στις αρχές στην Τρίπολη τι έγινε το μοιραίο βράδυ που οδήγησε στην ασύλληπτη τραγωδία στην Κυνουρία Αρκαδίας. Όπως ανέφερε, η σύζυγος είν...

Φόρτωση άρθρων...