Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Ελλάδα

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, καθώς οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν έως την Τετάρτη 1 Μαΐου. 

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Ποιες μέρες δεν θα γίνονται συναλλαγές

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς (Μεγάλη Τετάρτη), οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεσθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου, μέρα η οποία θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Αναφορικά με το δώρο Πάσχα, αυτό καταβάλλεται μέχρι την 1η Μαΐου και έτσι δεν θα επηρεαστεί η καταβολή του. Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. 

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου. Ακόμα, τονίζεται πως οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγκλημα στη Χαλκίδα: 63χρονη εντοπίστηκε δολοφονημένη στο σπίτι της - Τη μαχαίρωσαν και την έριξαν από τις σκάλες

Θρίλερ εκτυλίσσεται στη Χαλκίδα με την υπόθεση δολοφονίας μίας 63χρονης γυναίκας στο σπίτι της στη Χαλκίδα. Η 63χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο ισόγειο, με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές ...

Κυψέλη: Ζημιές σε 40 αυτοκίνητα από τζιπ που μπήκε με 100 χιλιόμετρα στην Κεφαλληνίας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κυψέλη από την τρελή πορεία αυτοκινήτου. Περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, ...

Φόρτωση άρθρων...