Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Βροχή» προστίμων για αισχροκέρδεια

Οικονομία

Εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας διενεργεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κύμα ακρίβειας.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ελέγχους στις τιμές των αγαθών σε ολόκληρην την επικράτεια και σε περιπτώσεις, που παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας, επεμβαίνει επιβάλλοντας τα οριζόμενα πρόστιμα από την κείμενη νομοθεσία. Ειδικότερα για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας η Υπηρεσία πραγματοποιεί ελέγχους σε πολλαπλούς τομείς, όπως: αλευροβιομηχανίες, οπωρολαχανικά, καύσιμα, κρέατα, σούπερ μάρκετ καθώς επίσης και στις τιμές πώλησης των μασκών προστασίας και των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19.

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους της Υπηρεσίας έχουν προκύψει και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα στάδια διακίνησης, εμπορίας και παροχής υπηρεσιών, τα αποτελέσματα των οποίων μετά την ολοκλήρωση τους θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών έως τις 2 Απριλίου λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας

Παράταση έως και στις 2 Απριλίου των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) λόγω της ειδικής αργίας των διατραπεζικών συναλλαγών εξ...

ΑΑΔΕ: Έστειλε χιλιάδες e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

E-mails σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. «Μπαίνουμε ...

Φόρτωση άρθρων...