Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

Χαμηλότοκα δάνεια για αγορά ακινήτων: Ποιοι νέοι και ποια ζευγάρια είναι οι δικαιούχοι – Παραδείγματα

Οικονομία

Πάνω από 10.000 νέοι και νέα ζευγάρια θα μπορέσουν, μέσα στο 2023, να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο που θα τους χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» του υπουργείου Εργασίας.

Οι αιτήσεις στις τράπεζες μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

«Μετά από πολλά χρόνια η  στεγαστική πολιτική ξεκινάει στην Ελλάδα με επίκεντρο τα νέα ζευγάρια και με πέντε διαφορετικά προγράμματα. Το πρώτο ξεκινάει τώρα και αφορά τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στο επίκεντρο νέοι και ζευγάρια

Το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας απευθύνεται σε νέους και νέα ζευγάρια ηλικίας 25 – 39 ετών και αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το 75% των δανείων που θα χορηγηθούν θα είναι άτοκο και το υπόλοιπο 25% θα επιβαρύνεται με το επιτόκιο της τράπεζας όπου θα γίνει η αίτηση. Το δάνειο θα καλύπτει έως και το 90% της αξίας του ακινήτου, έως 150.000 ευρώ. Η έκταση του ακινήτου δε θα ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά, με έτος κατασκευής έως το 2007. Η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής θα είναι τα 30 έτη.

Η δόση του δανείου θα είναι πιο προσιτή στα βαλάντια των νέων εργαζομένων.

Σε ποσό δανείου 100.000 ευρώ με αποπληρωμή τα 30 έτη, η μηνιαία δόση, κανονικά, καθορίζεται στα 587€. Με την χρήση του προγράμματος, η δόση δεν ξεπερνά τα 342€.  Έτσι, ο δανειολήπτης κερδίζει 245€ τον μήνα, ή 2.935 € κάθε χρόνο.

Οι δανειολήπτες θα πρέπει να μη διαθέτουν άλλη ιδιόκτητη κατοικία που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες, ενώ ο πωλητής του ακινήτου δεν μπορεί να είναι συγγενής α’ ή β΄ βαθμού με τον αγοραστή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν οι πληρωμές ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ - Ποιοι πάνε «ταμείο» την επόμενη εβδομάδα

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2023, που ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και ...

Φόρτωση άρθρων...